Discussions
Select Date
Tags:

This topic is not avialable

POOJA SHARMA

· started a discussion

· 1 Months ago

Rahul Rao

· commented

· 1 Months ago

Option C is correct according to the passage.
Arindam Ghosh

· started a discussion

· 1 Months ago

option a is the correct answer

Question:
DIRECTIONS: Read the passages carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives and mark the correct answer.


As the rulers of the planet, humans like to think that it is the large creatures that will emerge victorious from the struggle for survival. However, nature teaches us the opposite: it is often the smallest species which are the toughest and most adaptable. A perfect example is the hummingbird, which is found in the Americas. One species of hummingbird known as the bee hummingbird ranks as the world’s smallest and lightest bird and it is barely visible when it is in flight.


Hummingbirds are the only birds that can fly backwards. They feed mainly on the nectar of flowers, a liquid that is rich in energy. Nectar is an ideal food source, for hummingbirds need an incredible amount of energy to sustain their body metabolism. A hummingbird’s wings flap at a rate of about 80 times per second and its tiny heart beast more than 1000 times per minute. This is why they must consume relatively large quantities of food. In the course of a day, a hummingbird consumes about half its body weight in nectar.

The word ‘incredible’ in the passage means:

Options:
A) Unbelievable
B) Phenomenal
C) Tremendous
D) Inexhaustible
Solution:
Ans: (c)

All Rights Reserved Top Rankers