Discussions
Talented Boy

· started a discussion

· 1 Months ago

New Type of Cloze Test in English asked in SBI PO Prelims(29-04-2017) in the first slot.

In the passage of cloze Test, generally we get the blanks and we select the appropriate word for the given blanks from the given options. This year, SBI introduced a new type of cloze Test in which answer was also given in the passage and you have to check that word fits there or not, if yes then you will have last option as given answer in the passage is correct, if not then you have to choose the answer from the first four options. So, first time in any bank exams this type of cloze test has been asked. So, if you are going to appear in the next slot or next day slots, then you must be aware of this new type of cloze test to answer quickly.

As For Example:

DIRECTIONS: In the following passage, there are blanks and a word is also given with the blank which may be the answer of that blank, apart from that four words are suggested in first four options if the word given is the answer then mark fifth option as answer.

It is a pity that we do not have good books on insurance written by Indian authors (1-Corresponding) to the steady growth of literature on the subject in other countries especially, the USA whose insurance laws and (2-product) are very much similar to those of our country. And students studying in our colleges and the millions of insurance employees appearing for various insurance examinations have to (3-still) depend on books written by foreign authors. As these books mainly deal with the problems of insurance industry of foreign countries, the (4-pending) of the insurance scene in India and the various legal (5-aspects) and insurance procedures remains very weak. To (6-assist) the insurance employees and the college students who have opted for (7- Specialized) courses in insurance with different aspects of theory and practice of insurance we should have good and (8- prominent) textbooks. The book under review written by V.M.R. Nair himself an experienced and (9- poor) expert on insurance law based on leading Indian cases will be found very useful by students of insurance sector as a (10-comprehensive) guide to the principles of insurance.

Question 1- Find out the answer for blank 1.
A. paving
B. correcting
C. following
D. emphasize
E. Given answer in the passage is correct.
Sol: option(e) is correct.

Question 2- Find out the answer for blank 2.
A. process
B. Procedures
C. notes
D. currency
E. Given answer in the passage is correct.
Sol: option(b) is correct.

Question 3- Find out the answer for blank 3.
A. slightly
B. never
C. till
D. unless
E. Given answer in the passage is correct.
Sol: option(e) is correct.

Question 4- Find out the answer for blank 4.
A. proving
B. searching
C. applicating
D. understanding
E. Given answer in the passage is correct.
Sol: option(d) is correct.

Question 5- Find out the answer for blank 5.
A. law
B. prospect
C. experts
D. books
E. Given answer in the passage is correct.
Sol: option(e) is correct.

Question 6- Find out the answer for blank 6.
A. equip
B. arm
C. decorate
D. promote
E. Given answer in the passage is correct.
Sol: option(e) is correct.

Question 7- Find out the answer for blank 7.
A. optional
B. expensive
C. tough
D. deep
E. Given answer in the passage is correct.
Sol: option(e) is correct.

Question 8- Find out the answer for blank 8.
A. authentic
B. voluminous
C. many
D. prompt
E. Given answer in the passage is correct.
Sol: Option(a) is correct.

Question 9- Find out the answer for blank 9.
A. consulting
B. qualified
C. rich
D. merchant
E. Given answer in the passage is correct.
Sol: Option(b) is correct.

Question 10- Find out the answer for blank 10.
A. learned
B. powerful
C. ready
D. earned
E. Given answer in the passage is correct.
Sol: option(e) is correct.

Wish you All the Best!

All Rights Reserved Top Rankers