SSC MTS Questions Asked 2017 10th October (All Slots)

SSC MTS Questions Asked 2017 10th October (All Slots) – Find what questions were asked from each section.

SSC MTS Questions Asked 2017 10th October (All Slots)

SSC MTS Questions Asked 2017 10th October (All Slots) – Find questions asked from each slot.

A large number of candidates appear in the SSC MTS exam every year and due to this, the competition is exceedingly high. The examination started from 16th September 2017 and it will continue till 31st October 2017.

Take Paramount SSC Mock Tests

We have mentioned below a list of questions asked in the examination along with the answers of the General Awareness section. This will help you in your preparation if you haven’t already sat for the exam. And if you have already given the exam, it will help you analyse your performance.

Take SSC MTS Sure Shot Tests

SSC MTS Questions Asked 2017 10th October (All Slots) Slot 1

 

a) General Awareness:

1. What is the chemical formula for potassium permanganate?

Answer: KMnO4

2. Who is the author of book ‘Prison Diary’?

Answer: Jayprakash Narayan

3. What is the summer season in India?

Answer: April – June

4. Rajpath in Delhi is also called as?

Answer: Kingsway

5. Middle elements of periodic table is called as?

Answer: Noble Gases

6. India with which country signed an agreement to address issue of fishermen from Tamil Nadu?

Answer: Srilanka

7. Rh factor named after which animal?

Answer: Rhesus monkey

8. Average income is also known as?

Answer: Per Capita Income

 

b) Quantitative Aptitude:

1. If 3A=4B=12C, then what is A:B:C?
c) Reasoning Ability:

To be updated

 

d) English Language:

1. Antonym of: forsake

2. Synonym of: steady, invade

3. Idiom: to doctor the accounts

4. One word substitution: postmortem

5. Correct spelling of: grammar, eighth

 

SSC MTS Questions Asked 2017 10th October (All Slots) Slot 2

 

a) General Awareness:

1. What is located at 66.5 degrees south latitude?

Answer: Antarctic Circle

2. First working laser was used by?

Answer: Theodore Maiman

3. Languages are mentioned in which schedule of the Constitution?

Answer: Eighth

4. Who wrote the book ‘The Story of My Experiments with Truth’?

Answer: Mahatma Gandhi

5. Per capita income is also called as?

Answer: Average income

6. Who was the first Indian footballer to sign a contract with a European club?

Answer: Bhaichung Bhutia

7. Mahayana related to which religion?

Answer: Buddhism

8. Disease caused due to Vitamin A deficiency?

Answer: Xerophthalmia

9. What is the main function of stomach?

Answer: Digestion

10. Mahalwari system was introduced by?

Answer: Lord Hastings
b) Quantitative Aptitude:

1. How many numbers are in between 1 to 200 which is a factor of 5 but not of 4?

2. If marked price of an article is Rs 132 and when it’s sold at 30% discount, a profit of 40% is gained. Find the cost price.
c) Reasoning Ability:

To be updated
d) English Language
1. Synonym of: Notorious & Savage

2. Antonym of: Solace & Induce

3. Cloze Test: Unemployment problem

4. Correct spelling of: Satellite & Sponsor

 

SSC MTS Questions Asked 2017 10th October (All Slots) Slot 3

a) General Awareness:

To be updated

 

b) Quantitative Aptitude:

To be updated

 

c) Reasoning Ability:

To be updated

 

d) English Language

To be updated

Click For Latest Jobs

Click to Join Our SSC Preparation Group

Did you like our post on SSC MTS Questions Asked 2017 10th October (All Slots)? Keep visiting us for more updates like this.

Note: The information will be updated as soon as we acquire it.

Freetest_App

TopRankers Paramount is the best whether it the faculty, study material, management or test series. Believe me! It is the No. 1

Prateek Sharma S.I. IN ITBP

Share your thoughts/queries here!