IBPS Clerk Mains Questions Asked – Go through All Mains Qs

IBPS Clerk Questions Asked

IBPS Clerk Questions Asked – Check out what questions asked were asked in the IBPS Clerk Mains exam.

IBPS Clerk Questions Asked (Mains Exam)

The IBPS Clerk Mains exam is going to be held on 20th January 2019. In this post, we have provided IBPS Clerk Mains Questions Asked. This will be helpful to you if you are aspiring to crack the upcoming IBPS Clerk exam in 2018-19. Since there is much time left for the IBPS Clerk Mains Exam, you can start preparing so that you do not have to hustle in the end.

Take IBPS Clerk Mock Tests

General Awareness IBPS Clerk Mains Questions Asked

  1. Achanakmar Wildlife Sanctuary is in? Ans: Chhattisgarh
  2. What is a ‘Global Depositary Receipt?
  3. What is Credit risk?
  4. Interest Risk is a type of? Ans: Market risk
  5. BD Mishra is the governor of? Ans: Arunachal Pradesh
  6. Balphakram National Park is in? Ans: Meghalaya
  7. What is the capital of Austria? Ans: Vienna
  8. UCO Bank Headquarters is in? Ans: Kolkata
  9. What does L stand for in LAF?
  10. What does A stand for in FATF? Ans: Action
  11. Ukai dam is situated in? Ans: Gujarat
  12. Vice chairman of Niti Ayog is? Ans: Rajiv Kumar
  13. Winner of China Open Singles Men Title is? Ans: Rafael Nadal.
  14. Dhirubhai Ambani Solar Park is situated in? Ans: Rajasthan
  15. Hand in Hand Bilateral exercise is held between which nations? Ans: China and India
  16. In 2017, Economic Nobel prize was given to whom? Ans: Richard Thaler
  17. Sanjeev Stalin is associated with which of the following game? Ans: Football
  18. In NACH, “H” stands for what? Ans: House
  19. Which Indian state was the first to start adjournment online? Ans: Rajasthan
  20. Bharatiya Reserve Bank Note Mudran Press is located in which cities? Ans: Salboni & Mysore
  21. Savings & current account is known as? Ans: CASA ratio
  22. SCO (Shanghai Cooperation Organisation) summit 2017 was held in which country? Ans: Astana, Kazakhstan
  23. Who is Lekh Tandon? Ans: Indian filmmaker and actor
  24. Who is heading the committee for China relationship? Ans: Shashi Tharoor
  25. JRD Tata sports memorial situated in which city? Ans: Jamshedpur
  26. Which city has hosted the Meeting of 48 governor? Ans: New Delhi
  27. 3rd International Conference on Yoga was held in which city? Ans: New Delhi
  28. Who regulates microfinance given by NBFC? Ans: RBI
  29. What is the Tenure of call money? Ans: 1 day
  30. Write the full form of CAGR. Ans: Compound Annual Growth Rate
IBPS Clerk Syllabus 2018

IBPS Clerk Prelims Questions Asked

The IBPS Clerk Prelims for 2018 is scheduled on 8th, 9th, 15th, and 16th December 2018. We have prepared the memory based Prelims paper of previous years. You can practice them & can also download it in PDF format by clicking on the link below:

IBPS Clerk Prelims Previous Year Papers

So, tell us, did you find our post on IBPS Clerk Questions Asked helpful? Then, keep visiting us regularly for more latest exam questions.

Freetest_App

Share your thoughts/queries here!